Quantcast
Channel: Cuplu – Totul Despre Mame
Viewing all articles
Browse latest Browse all 111

Ai nevoie de terapie de cuplu? Iată cum decurge!

$
0
0

Seara, după ce i-ați culcat pe cei mici, tu și partenerul stați pe Facebook, fiecare absorbit de viețile prietenilor reali sau virtuali. Dar viața voastră de cuplu cum e? Simți că între voi s-a creat o prăpastie? Cum îți dai seama că trebuie să apelezi la terapia de cuplu?

Poate că abia ai început să observi această prăpastie. Poate că s-a agravat în momentul în care a sosit copilul pe lume. Sau poate că abia atunci a început să se creeze. Oricum ar fi, undeva între scuzele cauzate de epuizare și lungimea zilelor de muncă, e ceva care te face să te întrebi dacă aveți nevoie de terapie de cuplu.

  • Despre relația de cuplu după apariția copilului, despre cum să vă regăsiți unul pe celălalt printre nopți cu somn puțin și schimbatul scutecelor, cum să fiți VOI, nu doar MAMA și TATA, aflați din Masterclass-ul gratuit ”BINE CU TINE ÎN CUPLU – Cum construiești o relație de cuplu fără durere și reproșuri?”, susținut pe 21 iulie, de la ora 15.00, de Domnica Petrovai.

Certurile de după apariția unui copil sunt mai frecvente decât ar vrea oricine să recunoască. Există o serie de motive care încurajează cuplurile să apeleze la o terapie de cuplu, multe pe care probabil că nici nu le-ai luat în considerare până acum. Iată o parte dintre ele!

1. Comunicarea voastră e problematică. Discuțiile despre problemele dificile sau serioase devin mai rare, iar certurile se intensifică.

2. Probleme de familie. Partenerul tău nu îl suportă pe fratele tău. Iar tu faci glume cam agresive despre familia lor.

3. Copilul tău s-a obișnuit cu scandalul. În cazul în care copilul dă volumul mai tare atunci când tu și partenerul tău vă certați, nu este un semn bun.

4. Afecțiunea. A dispărut.

5. Stilurile opuse. Tu ești o mamă-tigru, el este un tată-lamă, și nici unul dintre voi nu respecă opinia celuilalt. Sau obiceiurile alimentare.

6. Tot ce aveți în comun este copilul. Cine este această persoană care stă lângă mine? Ce crede ea despre diferite lucruri? Ce sentimente are? Se pare că nu mai poți răspunde la aceste întrebări.

7. Lucrul intangibil. Probabil că nu poți spune exact ce lipsește, dar lipsește cu desăvârșire.

Dacă recunoști oricare dintre aceste săgeți emoționale care îți indică drumul către consiliere, nu te speria. Abordarea iresponsabilă pe care este să lași toate aceste probleme să fiarbă ani de zile. Abordarea responsabilă este terapia de cuplu. Aceasta nu este menită doar să abordeze probleme precum infidelitatea, ci poate fi folosită adesea și pentru a afla care este problema de fapt. Cheia problemei este un psihoterapeut, căruia vei dori să îi pui o mie de întrebări înainte de a te înscrie la acest angajament. Poți întreba despre procesul de terapie, subiectele abordate, modul de organizare a ședințelor (individual/ în cuplu), metodologie.

Odată ce ți-ai ales psihoterapeutul, trebuie să înțelegi că el este în primul rând un mediator. Cel mai probabil va începe prin a te întreba de ce ești acolo și va continua cu întrebări legate de istoria disputelor și a modului în care apar problemele în viața ta. Nu este un proces distractiv, dar va fi eficient atâta timp cât tu și partenerul tău veți fi implicați și sinceri.

Sursă: fatherly.com

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

The post Ai nevoie de terapie de cuplu? Iată cum decurge! appeared first on Totul Despre Mame.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 111

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48